رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تربت جام ادامه داد: این اقدام فرهنگی با هدف معرفی بیشتر فرهنگ و موسیقی مقامی و میراث ناملموس منطقه تربت جام مهد موسیقی مقامی و شرق خراسان صورت گرفته است.
او با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و آئینی تربت جام اظهار کرد: این شهرستان مهد و کانون موسیقی مقامی است که از افقها و شعاعهای ارزشمند این نوع موسیقی و تلفیق آن با حرکات و بازیهای مفهومی و آیینی، میراث ناملموس هنرهای نمایشی پدید آمده و مهمترین اقدام در راستای معرفی آن به نسلهای آینده حمایت از هنر موسیقی مقامی و هنرمندان رشتههای دوتارنوازی و بازیهای آیینی است.
مرحوم استاد دُرپور بهعنوان گنجینهای از موسیقی اصیل تربت جام، در سال ١٣٧٧ در شمار ۲۰ نفر برتر موسیقی کشور معرفی شد و با شرکت در جشنوارههای خارجی با هنر خود حاضران را به حیرت واداشت.
همچنین استاد فاروق کیانی نیز شخصیتی است که بهدلیل اجراهای حرکات آیینی و مفهومی در داخل و در کشورهای دیگر، نام او با بخش زیادی از پژوهشها و دانستههای حرکات آیینی شرق ایران پیوند خورده و در سال ۱۳۹۹ نام او در ردیف گنجینه زنده بشری در فهرست میراث ناملموس فرهنگی کشور قرار گرفت.
انتهای پیام/