• غذاهای محلی
    نان های محلی
    نان لواش مخصوص كه با سبزیجات كوهی بخصوص پیازچه و پنیر درست م یشود. نان لواش ساده. نان تافتون معمولی. نان تافتون مخصوص كه با كره یا روغن حیوانی و سبزیجات طبخ می شود. نان قلفتی كه بیشتر با جیزقاله یا روغن زرد درست میشود. نان فتیر معمولی . نان فتیر روغنی .


    اشكنه های محلی كه سرشار از پروتئین هاست
    بلغور شیر (تركیبات ابتدایی : شیر و بلغور گندم) ، كشك زرد یا غلور ترش (تركیبات ابتدایی: شیر، ماست و زردچوبه، (كشك سفید یا قروت (تركیبات ابتدایی: ماست چكیده پر چرب و كم چرب)، اشكنه قورمه ، اشكنه تخم مرغ، كمه جوش،گوره ماست، علاوه بر اینها خورا كهایی چون عدسی، لوبیا و بلغور نیز مرسوم است.


     پلوها
    رشته پلو با گوشت معمولی(خوشتلی پلو). استانبولی با ترکیبات بلغور، گندم، برنج و قورمه (بلغور پلو) . قورمه سبزی که به جای گوشت تازه از گوشت قورمه شده استفاده می شود . علاوه بر آنان اقسام پلوها چون قیمه ، مرغ پلو و ... در این منطقه طبخ می شود .


     آشها
    آش کشک (قروت). آش رشته (خوشتلی). اماچ . آش لخشک مخصوص که با خمیر تازه دست می شود . آش خِلوََک که با تکه های خمیر تازه درست می شود . آش زیربار (زیربار شبیه زرشک است اما دانه دار و ترش ). آش قره قورت .آش بلغور و برنج .


     آش قره  میغ
    این آش را در روستای دورنگر در ه گز خراسان می پزند. قر ه میغ نوعی زرشك كوهی است كه در كوهستانهای اطراف روستای دورنگر در ه گز می روید. با این زرشك آشی می پزند كه به آن آش قره میغ گویند. برای پختن آش قره میغ ابتدا مقداری برنج را می جوشانند بعد نخود و لوبیا و عدس را می پزند. قره میغ را هم می جوشانند و از صافی می گذرانند و هست هاش را می گیرند. آ نگاه آب قره میغ را به برنج و حبوبات اضافه میکنند و می گذارند خوب بپزد و جا بیافتد. آخر سرهم سر پیاز داغ به آن می زنند و در كاسه میکشند و سر سفره ی افطار می گذارند.


    آش لخشك
    نوعى آش رشته است بى بنشن و بقولات، رشته را نازك و پهن مى برند و با سبزى و مختلفات مى پزند و چاشنیش كشك است و گاه سیرداغ هم بر سرى دارد. روى آن قیمه هم مى ریزند. گویا اصلاً این آش غذاى تركان بوده، نام تركیش »تتماج«  است بر وزن »افتاد«   .در قدیم ها رشته و لاخشه بُرى در مشهد كار اختصاصى زنها بود؛ همه نمی توانستند خوب ببرند. زنان رشته برُ به خانه ها می رفتند و روزى یا بیشتر را به كار برش می پرداختند.


    آش اماج
    آشى است نظیر شولى یزدیها، البته بى سركه وچغندر. سبزى و عدس و آب را بار می گذارند، عدس كه پخته شد، آرد را اماج می کنند و در دیگ مى ریزند . مزه خامى و فطیرى خمیر كه رفع شد، پیاز داغ و نعنا داغ در آن مى ریزند. جوشى كه خورد، غذا آماده خوردن است. آش اماج و آش لخشه غذاى كاملى نیست، پیش غذایى است كه لختى قبل از ناهار و در واقع براى رفع یا پی شگیرى كسالت و تنبلى جهاز هاضمه خورده مى شود.


    آش چولى كش
    رشته باریك بریده و برشته را در دیگ می ریزند باكمى آب می پزند تا مزه خامیش برود. بعد مثل برنج در سبد صاف مى كنند و دم می کنند. پس از اینکه دم كشید سرسفره می آورند. ظر فهاى روغن گداخته و داغ و نیز كشك و نعنا داغ را هم آماده كرد ه اند، درهم می کنند و بسم ا...


    آش جوشبره
    در غیاث اللغات آمده: جوش ببره، طعامى است كه از آرد و فطیر سازنده و قیمه درآن ریزند. در امثال عامیانه مردم مشهد یك بیت سعدى را تغییر داده در موارد مناسب به كار مى برند، بدین گونه
     
    یا مخور با فی لبانان جوش بره     یا بناكن ناخنای فیل توش بره


    آبگوشت ها
    آبگوشت با گوشت گوسفندی كه با سبز و بدون سبزی درست می شود. آبگوشت كله و پاچه. آبگوشت با گوشت پرندگان كه بیشتر از كبوتر، خروس، مرغ و بوقلمون درست می شود.


    دیگچه
    غذاى خوشمز ه اى است، خاص مشهد. نوعى شیر برنج است اما با چند تفاوت: برشته و مغز پخت باید بشود، سفت باید بشود، شكر و شیرینى و زعفران و گلاب و هل را در خود شیر به بار می آورند و دَم می کنند و به كار می برند ، به سفره می رسانند. این غذا را غالبا نذر امام حسن  می کنند و بیشتر همچنانکه شله زرد نذر اربعین است روز قتل امام حسن  از نذرهاى عمومى است.


    چنگالى
    روغن را داغ می کنند، در آن نان بیات )خاصه بیات تا ترد باشد( خرد می کنند و با شكر یا شیره نبات یا نوعى شیرینى دیگر به بار می آورند، با چنگ و مشت آن را می ورزند،می خورند. مردم مشهد به مناسبت چنگ  مالى شدن این غذا نامش را چنگال گذاشته اند، اما در لغتنامه دیوان بسحق اطعمه و بعضى جاهاى دیگر چنگال نامیده شده ، بدین شرح: چنگال، نانى كه در روغن خرد بشكنند و بمالند وقدرى شیرینى بدان زنند . بسحق مثنوى كوتاهى درباره این غذا دارد بنام اسرار چنگال . پس از مقدمه مثنوى هر كدام از اجزاى چنگالى )خرما و روغن و نان( سرگذشت خود را مى گویند و ترجیع كلامشان این است:
     
    این زمان در چنگِ چنگالم اسیر          می خورم مالش زِ هر برنا و پیر
    چنگِ چنگالی مرا دارد به دست        گوش مالم می دهد هر جا که هست


خدمات الکترونیک
خدمات
شهرستان ها
مجموعه های فرهنگی تاریخی و موزه ها
دولت
سایت های مرتبط
دستگاه های مرتبط
قوانین و مقررات
آیین‌نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر آن ها   قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی ضوابط معماری و ساختمانی واحدهای پذیرایی میان راهی
آیین نامه نظارت بر تأسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی   شرح وظایف مدیران فنی دستورالعمل اجرای شیوه نامه خانه-مسافر برای شهر مقدس مشهد
فرم امتیازبندی صلاحیت حرفه ای متقاضیان بند ب (استان خراسان رضوی)   شیوه نامه درجه بندی تاسیسات گردشگری قانون ممنوعیت عرضه محصولات دخانی
مقررات اجرائی- انضباطی فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگري   ضوابط معماری و ساختمانی هتل دستورالعمل محاسبه تعرفه آب و برق تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی
شیوه نامه معرفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی جهت دریافت جایزه صادراتی   ضوابط معماری و ساختمانی هتل آپارتمان مشخصات و ضوابط ساخت،بهره برداری و درجه بندی اقامتگاه های بوم گردی
قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی   ضوابط معماری و ساختمانی مهمان پذیر شیوه نامه اجرایی ذخیره اتاق

تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق
سفارش غذا سفارش آنلاین غذا سفارش آنلاین غذا در مشهد