پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار پیوند هفت‌سین نوروزی فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد با موسیقی مقامی و بازی‌های آیینی تربت جام جمعه 3 فروردین 1403 ساعت 18:22
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تربت جام گفت: هم‌زمان با فرا رسیدن سال ۱۴۰۳ خورشیدی و ایام نوروز، پیکره‌های استاد فقید نورمحمد دُرپور دوتار نواز و خواننده موسیقی مقامی و استاد فاروق کیانی هنرمند بازی‌ها، حرکات آیینی و فولکلوریک شرق خراسان، در کنار سفره هفت‌سین فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد در معرض دید عموم مسافران، زائران حرم رضوی و گردشگران قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، فرامرز صابر مقدم امروز جمعه سوم فروردین ماه ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: قسمت سردیس، دست‌ها و پاهای این پیکره‌ها از نوعی موم انعطاف‌پذیر طراحی و توسط هنرمند هنرهای تجسمی و مجسمه‌سازی استاد فقید، نظری در تهران قالب‌گیری شده است. 

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تربت جام ادامه داد: این اقدام فرهنگی با هدف معرفی بیشتر فرهنگ و موسیقی مقامی و میراث ناملموس منطقه تربت جام مهد موسیقی مقامی و  شرق  خراسان صورت گرفته است.

او با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و آئینی تربت جام اظهار کرد: این شهرستان مهد و کانون موسیقی مقامی است که از افق‌ها و شعاع‌های ارزشمند این نوع موسیقی و تلفیق آن با حرکات و بازی‌های مفهومی و آیینی، میراث ناملموس هنرهای نمایشی پدید آمده و مهم‌ترین اقدام در راستای معرفی آن به نسل‌های آینده حمایت از هنر موسیقی مقامی و هنرمندان رشته‌های دوتارنوازی و بازی‌های آیینی است.

مرحوم استاد دُرپور به‌عنوان گنجینه‌ای از موسیقی اصیل تربت جام، در سال ١٣٧٧ در شمار ۲۰ نفر برتر موسیقی کشور معرفی شد و با شرکت در جشنواره‌های خارجی با هنر خود حاضران را به حیرت واداشت.

همچنین استاد فاروق کیانی نیز شخصیتی است که به‌دلیل اجراهای حرکات آیینی و مفهومی در داخل و در کشورهای دیگر، نام او با بخش زیادی از پژوهش‌ها و دانسته‌های حرکات آیینی شرق ایران پیوند خورده و در سال ۱۳۹۹ نام او در ردیف گنجینه زنده بشری در فهرست میراث ناملموس فرهنگی کشور قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1403010300483
 
منبع:   تعداد بازدید : 85 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051