پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار آغاز مراسم سنتی شیره پزی انگور در بایگ تربت حیدریه چهار شنبه 17 مهر 1398 ساعت 14:20
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه از آغاز به کار کارگاه های سنتی شیره پزی انگور همزمان با فصل پائیز در بخش بایگ خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث  فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی علی محمدی امروز 17 مهرماه با بیان این مطلب افزود:  وجود انواع انگور و سنت پيشين گذشتگان مبني بر وجود مراسم شيره پزی از شاخص‌هاي بخش بایگ  است و پخت شیره انگور در شهر بایگ و روستای بسک قدمتی دیرینه  دارد که همراه با رسم و سنن سنتی  برگزار می شود.
او ادامه داد: اداره میراث فرهنگی در راستای پاسداشت مراسم سنتی شیره پزی که بخشی از مواد اولیه حلوا جوزی است  در حال ثبت میراث سنتی حلواجوزی بایگ است.
محمدی اظهار کرد: شیره یکی از خوراکی های سنتی منطقه بایگ است، به همین دلیل انگور و  محصولاتی که از انگور می گیرند و به ویژه شیره از ارزش خاصی بین مردم برخوردار است.
اوتصریح کرد: بایگی ها با جمع آوری انگورهای تولیدی خود محصول تولیدی را درکارگاههای شیره پزی به شیره انگور تبدیل و برای مصارف غذایی وتهیه حلواجوزی مهمترین سوغات زمستانه بایگ راهی بازارهای مصرف می کنند.
 رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه افزود: شیره انگور دارای مقادیر فراوانی ازویتامین آ، ب و ث است که به لحاظ درمانی برای بیماریهای کم خونی ، ضعف عمومی بدن ، سرفه های مزمن و لاغری مفرط بسیارتاثیرگذار است.
شایان ذکر است شیره انگور درفرایندی پیچیده درکارگاهای سنتی شیره انگور که دراصطلاح محلی به ان "چِرَخ " می گویند تولید می شود، دراین روش انگورها درحوضی ریخته شده و بوسیله چوب به مدت سه ساعت ضربه میخورد تا آب انگور کامل گرفته شود، درادامه به آب انگورخاک مخصوصی به نام خاک شیره انگور اضافه می کنند تا شربت انگور زلال وترشی آن گرفته شود.
این خاک بسیارسخت وسفت است از ارتفاعات بایگ تهیه ومهمترین عامل برای ازبین بردن ترشی آب انگور وازطرفی زلالی آب انگورمحسوب می شود، سپس آب انگورزلال شده دردیگ های مسی به مدت ۵ ساعت جوشانده می شود تا شیره کاملا سفت وآماده مصرف شود.
 
منبع:   تعداد بازدید : 394 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051